2017. okt 12.

USA - Vásárlás

írta: Yellow Routes
USA - Vásárlás

Az Amerikai Egyesült Államokban nem metrikus rendszerben számolnak. Ez alapvető eltérést okoz az általunk megszokotthoz képest az élet bizonyos területein, így a vásárlásban is.

A boltok - nevezhetjük őket szupermarketeknek is - jóval nagyobbak, mint nálunk, ami sokkal több és sokkal többféle terméket eredményez. Kevés olyan dolog létezik a világon, ami ne lenne elérhető egy nagyobb Walmartban. Nem csak a választék méretében van eltérés, de a minőségben is. Mindent úgy alakítottak ki, hogy az ember megkívánja. A kinézet mögött legtöbbször tartalom is van. A zöldségeket vízzel spriccelik, hogy frissen tartsák és kívánatosabb legyen a vásárló számára.

dsc_0383.JPG

dsc_0384.JPG

A hentesárú minden értelemben felülmúlja az itthonit. Szinte minden fogyasztásra alkalmas állat minden része elérhető a hétköznapi szupermarketekben is.

20170905_120304.jpg

A méretbeli különbséget a legjobban talán az olaj és a margarin méretével lehet bemutatni. Az általános kiszerelés az előbbi esetben 1 gallon, ami 3,78 liter.

dsc_0390.JPG

dsc_0389.JPG

Ami számomra talán a legkellemesebb meglepetést okozta egyes helyeken, az a sörválaszték. A hagyományos, Amerikában elérhető sörök, mint Bud light, Coors, Budweiser szarok. Ezt kompenzálja azonban a rengeteg kimondottan jó sör úgy a szupermarketekben, mint a benzinkutakon vagy kisboltokban. Elérhető többek között többféle IPA, APA, Sout. Sört sem igazán lehet kis tételben vásárolni. Pár benzinkutat leszámítva a legkisebb elhozható mennyiség a fél tucat.

dsc_0386.JPG

A sörök hűtését is komolyan gondolják. Itt egy egész szoba, ahol a sörök ideális hőmérsékleten érhetők el.

20170905_193905.jpg

dsc_0387.JPG

A méretbeli különbségek mindenhol megmutatkoznak:

dsc_0285.JPG

Jeget bárhol lehet venni, szó szerint:

dsc_0035.JPG

dsc_0036.JPG

Az előre elkészített szendvicsekbe se egy szelet sonka kerül:

dsc_0385.JPG

Szólj hozzá

turizmus vásárlás new york utazás usa nászút philadelphia washington dc historic us route 66